Adrian Fernandes

tenor

Adrian Fernandes (1987) is geboren te Curaçao. Van 2008 tot 2012 studeerde Adrian klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocent Roberta Alexander. Daarnaast kreeg hij coaching en masterclasses van o.a. Carolin Watkinson, Frans Huijts, Charlotte Riedijk, Dennis O’ Neill en Vinson Cole.

Als tenor voert Adrian veel grote werken uit in Nederland en België zoals het Weihnachts oratorium, de Matthëus en Johannes passie (tenorsolist en evangelist) en vele cantates van J.S. Bach, Messiah e.a. van G.F. Händel, Die Schöpfung van J. Haydn en verschillende opera aria’s.

In december 2015 werkte Adrian mee als tenorsolist met het speciale kerstprogramma ‘Rejoice!’ van Combattimento en Wishful Singing dat werd uitgevoerd in o.a. Paradiso Amsterdam, Orpheus Apeldoorn en de Oosterpoort Groningen.

Adrian is vaak te horen bij professionele koren zoals het Laurens Collegium, Rotterdam Symphony Chorus en het NNVE. Ook fungeert hij als Cantor van de Kathedraal in Rotterdam waar hij de liturgische zang doet.


Download biografie (pdf)

Download persfoto (jpg)

Adrian Fernandes, 2014

(Adrian Fernandes, 2014 )

Pers

“Mooie stem, losjes zingend en met verve”
Aalsmeer Vandaag

“Tenor Adrian Fernandes was een dynamische evangelist”
Brabants Dagblad